Hozzávalók:
300 g liszt/ teljeskiőrlésű liszt
1-2 ek 1:5 édesítő
150 g vaj
1 tojás
1 ek tejföl
A hideg vajat, édesítőt és lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, folpackban a hűtőben pihentetjük 30 percet, majd a kivajazott tepsibe tesszük a tészta 2/3-át. Erre jön a töltelék, majd a teteje.
Tipp: a tésztát két sütőpapír között nyújtsuk, így könnyen mozgatni is.
Töltelék:
250 g mascarpone
1 tojás
Édesítő
Citromhéj
Ezeket összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Erre jön a meggyes réteg, nálam az @allnutrition.hu Frulove Cherry.
Tetejét a többi tésztával fedjük és tojássárgájával kenjük.
Sütés: 170 fokon 50-60 perc
Dekor inspo: @rosensteintimea
Cherry-mascarpone pie 🍒❤️
Ingredients:
300 g flour/wholemeal flour
1-2 tbsp 1:5 sweetener
150 g of butter
1 egg
1 tbsp sour cream
Crumble the cold butter, sweetener and flour, then knead the dough with the rest of the ingredients, let it rest in a plastic wrap in the fridge for 30 minutes, then put 2/3 of the dough into the greased pan. Then comes the filling, then the top.
Tip: stretch the dough between two pieces of baking paper, so it’s easy to move.
Filling:
250 g of mascarpone
1 egg
Sweetener
Lemon peel
Mix them together and spread them on the dough. This is where the cherry layer comes in, I have @allnutrition.hu Frulove Cherry.
Cover the top with the rest of the dough and brush with egg yolk.
Baking: at 170 degrees for 50-60 minutes
IG: https://www.instagram.com/p/CkWEFfroK-r/