Hozzávalók:
50 dkg liszt + a szóráshoz
25 dkg vaj
1 dl olaj
1 dl tej
1 cs szárított élesztő
2tk cukor
3tk só
1 db tojás + 1 sárgája a kenéshez
Aprított medvehagyma
20 dkg reszelt sajt – fele tésztába , fele a tetejére
Cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, addig a puha vajjal a lisztet elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztős keveréket és a többi hozzávalót. Hűtőbe tesszük fel órára. Lisztezett felületen szaggatjuk, tojássárgájával kenjük és sajttal szórjuk.
Sütés: 180 fokon kb 20-25 perc.
A shallot-cheese bar, but it can also be made into a patty ❤️
Ingredients:
50 dkg flour + for sprinkling
25 dkg of butter
1 dl of oil
1 dl of milk
1 tsp dried yeast
2 teaspoons of sugar
3 tsp salt
1 egg + 1 yolk for spreading
Cutted shallots
20 dkg grated cheese – half in the dough, half on top
Stir the yeast in sugared milk, then crumble the flour with the soft butter. Add the yeast mixture and the other ingredients. Put it in the fridge for an hour. Roll out on a floured surface, brush with egg yolk and sprinkle with cheese.
Baking: at 180 degrees for about 20-25 minutes.