Főétel

Klasszikus szalagos fánk 🍩

Nagyon sokan kértétek a receptet, amely az eddigi legjobb fánk lett 😍 nagyon puha és nem olajos egyáltalán, most vanília puding került a közepébe, de készülhet csokival vagy klasszikus baracklekváros verzióban ❤️

Hozzávalók:
220 ml langyos tej
1 friss élesztő
50 g porcukor
500 g liszt
60 g puha vaj
1 egész tojás + 4 sárgája
Csipet só

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk. Min 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Utána kinyitjuk kb másfél ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk. A közepét benyomjuk és további 30 percig kelesztjük. Közepesen forró olajban kisütjük. A lyukas felével kezdjük, előtte én picit megint benyomtam a lyukat, mert kelesztés után kicsit összehúzódik. Oldalanként kb 1-2 perc elég. Ha túl forró az olaj nagyon sötét lesz. Sütés után lecsepegtetjük, porcukorral szórjuk, ha kihűlt mehet bele a vanília puding – kicsit főzzük sűrűbbre.

English in comment 🇺🇸
IG: https://www.instagram.com/p/Cng5QPBImxM/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük