Szerintem nincs köztünk, aki ne imádná a Bolognai spagettit, a vegetáriánusok sem kivételek, egy klasszikust készítettem a lencse Bolognait ❤️ Fekete vagy Beluga lencsét használtam, ami mindamellett, hogy gyönyörű még könnyebb is elkészíteni, mint hagyományos testvérét, hiszen nem szükséges áztatni 😍
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 répa apróra vágva
1 szár zeller apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
Olaj
Só, bors, pirospaprika, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
200 g fekete lencse @brainmarket_hu
500 ml víz
700 ml paradicsompüré – nálam a Dédi készítette ❤️
Spagetti – @brainmarket_hu Bio Búzadara spagetti
A hagymát, répát és a zellert apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük és ezeket pároljuk, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel és fedő alatt pároljuk kb 25 percig, majd hozzáadjuk s paradicsompürét és további 10-15 percig főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.
Ne feledjétek 10% kedvezményt kaptok a https://www.brainmarket.hu/ oldalon a vásárlásotokra a BETTI10 kóddal ❤️
Let’s make veggie bolognese 🍝❤️
I don’t think there is anyone among us who doesn’t love Spaghetti Bologna, vegetarians are no exception, I made a classic Lentil Bolognai ❤️ I used Black or Beluga Lentils, which, in addition to being beautiful, are even easier to make than their traditional brother, since you don’t need to soak them 😍
Ingredients:
1 head of onion
1 carrot
1 stalk of celery
2 cloves of garlic
Oil
Salt, pepper, red pepper, oregano, thyme, basil
200 g of black lentils
500 ml of water
700 ml tomato puree
Organic wheat semolina spaghetti
Cut the onion, carrot and celery into small pieces, crush the garlic and steam them, then season them. Add the lentils, cover with water and simmer for about 25 minutes, then add the tomato paste and cook for another 10-15 minutes. Add more seasoning if necessary.
IG: https://www.instagram.com/p/CkNvwWso0V1/