Főétel

Káposztás pogácsa 😍❤️

Káposztához:
800 g fejes káposzta reszelve
1-2 ek barnacukor
50 ml olaj

1 púpozott mk őrölt bors
A tésztához
50 ml tej
20 g élesztő
1 mk cukor
500 g liszt
25 g só
100 g tejföl
100 g vaj
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
1 db tojás

A káposztához egy száraz edényben megolvasztjuk a cukrot, és amikor szép karamell színű lesz, hozzáadjuk az olajat, majd rádobjuk a reszelt káposztát, és megsózzuk. Puhára pároljuk, ha elkészült, megborsozzuk és kihűtjük.

Langyos tejhez adunk pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.Egy keverőtálba tesszük a lisztet, sót, lágy vajat, tejfölt, és a felfuttatott élesztőt, és a tojássárgáját.Elkezdjük összedolgozni, és folyamatosan adagoljuk hozzá a kihűlt pirított káposztát. Egyenletesre keverjük és dagasztjuk 5 percig. Hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát, majd fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen. A hűtőből kivett tésztát 3 részre vágjuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk a tésztákat, egymásra tesszük, majd így folytatjuk a nyújtást kb. 2-2,5 cm vastagra. Éles késsel fél cm mélyen, és fél cm szélesen bevagdossuk a tészta felületét, majd felvert tojással egyenletesen lekenjük.

Sütés: 180 fokon 20p – mérettől függően változhat

Elkészítés a videóban ❤️

Cabbage scones – recipe translated in comments 🇺🇸
IG: https://www.instagram.com/p/CslcjKLIKs9/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük