Korábban már találkozhattatok az oldalon a technikával, amely egy ázsiai módszer a kelt tészta készítésére. Istenien könnyű és puha péksütit eredményez, amely napokig tart ❤️
Hozzávalók:
Tangzhong:
20 g liszt
27 g víz
60 g tej
Forralóban ezeket 65 fokig melegítjük, meg enyhén zselés állagot kap. Félre tesszük.
40 g víz + szárított élesztőt felfuttatunk
Tészta:
Tangzhong
Élesztős víz
380 g liszt
30 g barnacukor
3 g só
130 g tej
1 tojás
3 ek olvasztott vaj
Duplájára kelesztjük, 7 db golyót formázunk, egész tojással kenjük és szezámmaggal szórjuk.
Sütés: 180 fok 20 perc
Frissen fokhagymás vajjal kenjük.
IG: https://www.instagram.com/p/CdGyR3XI15L/