Főétel

Isteni tejfölös csirkepaprikás ❤️

Még apukám mondta, hogy a pörkölt akkor jó, ha minél többféle hagyma kerül az alapjába, ezt azóta is tartom ❤️ Most az összes itthon található hagyma benne van 😍

Hozzávalók:
2 vöröshagyma
1 lilahagyma
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
Olaj/zsír
Só, bors, pirospaprika
1 paradicsom apróra vágva
1 paprika apróra vágva
500 g csirkecomb filé nagyobb darabokban
Kb 3 dl víz
2-3 tejföl + 1 ek liszt a habaráshoz

Hagymákat az olajon megdinszteljük – fokhagyma picit később kerül bele- fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Picit így pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkét, picit lepirítjuk, majd vízzel felöntjük. Kb 1-1,5 órát főzzük, majd a tejfölös keverékkel sűrítjük.

Divine sour cream chicken paprikash ❤️

My dad even said that the stew is good if it contains as many onions as possible, and I’ve been saying this ever since ❤️ Now it includes all the onions in the house 😍

Ingredients:
2 red onions
1 red onion
1 spring onion
3 cloves of garlic
Oil/grease
Salt, pepper, red pepper
1 tomato, chopped
1 bell pepper, chopped
500 g of chicken thigh fillet in larger pieces
About 3 dl of water
2-3 sour cream + 1 tbsp flour for the batter

Sauté onions in oil – add garlic a little later – season, add paprika and tomatoes. Simmer a little in this way, then add the chicken, fry a little, then pour water over it. Cook for about 1-1.5 hours, then thicken with the sour cream mixture.
IG: https://www.instagram.com/p/CujmWQAI6Lg/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük