Extra sajtos házi hamburger házi hagymalekvárral ❤️😍🍔🍟
Hozzávalók: Hamburger zsemle 4 db – dupla adag esetén egy nagyobb tojás elég 30 dkg liszt 1 dl langyos tej 2 dkg élesztő 1 ek cukor 50 g joghurt 20 ml olaj 1 tk só 1 kisebb tojás – nagy esetén verjük fel és a fele mehet a tésztába, másik a tetejére Kenéshez: egész tojás és szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztát összegyúrjuk. 1-2 órát kelesztjük. Lapos bucikat formázunk, majd fel óra pihentetés után egész tojással kenjük, szezámmaggal szórjuk. 180 fokon 20 perc alatt kisül.
Hagymalekvár: 2 vöröshagyma vagy lilahagyma 1 ek barnacukor Olaj 1-2 ek balzsamecet Kevés víz – közben ahogy párolódik kevés mehet alá Só ízlés szerint
A hagymát kívül minden felforralunk, majd a hagymával alacsony lángon kb fél óra alatt megfőzzük.
Elkészítés a videoban ❤️
Extra cheese homemade hamburger with homemade onion jam ❤️😍🍔🍟
Ingredients: 4 hamburger buns – for a double portion, one larger egg is enough 30 dkg flour 1 dl lukewarm milk 2 dkg of yeast 1 tbsp sugar 50 g of yogurt 20 ml of oil 1 tsp salt 1 small egg – if it is large, beat it and half can go into the dough, the other on top For spreading: whole egg and sesame seeds
Stir the yeast and then knead the dough. Let rise for 1-2 hours. Form flat cakes, then after resting for an hour, brush with whole egg and sprinkle with sesame seeds. Discharges in 20 minutes at 180 degrees.
Hamburger meat: 50 dkg minced meat – room temperature Worcestershire sauce Salt, pepper, garlic powder Sliced cheese folded in four
Onion jam: 2 red onions or red onions 1 tbsp brown sugar Oil 1-2 tablespoons of balsamic vinegar Little water – little can go under as it evaporates Salt to taste
Boil everything except the onion, then cook it with the onion over low heat for about half an hour.
Extra sajtos házi hamburger házi hagymalekvárral ❤️😍🍔🍟 Hozzávalók: Hamburger zsemle 4 db – dupla adag esetén egy nagyobb tojás elég 30 dkg liszt 1 dl langyos tej 2 dkg élesztő 1 ek cukor 50 g joghurt 20 ml olaj 1 tk só 1 kisebb tojás – nagy esetén verjük fel és a fele mehet a tésztába, másik a tetejére Kenéshez: egész tojás és szezámmag Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztát összegyúrjuk. 1-2 órát kelesztjük. Lapos bucikat formázunk, majd fel óra pihentetés után egész tojással kenjük, szezámmaggal szórjuk. 180 fokon 20 perc alatt kisül. Hamburger hús: 50 dkg darálthús – szobahőmérsékletű Worcestershire szósz Só, bors, fokhagymapor Szeletelt sajt négybe hajtva Hagymalekvár: 2 vöröshagyma vagy lilahagyma 1 ek barnacukor Olaj 1-2 ek balzsamecet Kevés víz – közben ahogy párolódik kevés mehet alá Só ízlés szerint A hagymát kívül minden felforralunk, majd a hagymával alacsony lángon kb fél óra alatt megfőzzük. Elkészítés a videoban ❤️ Extra cheese homemade hamburger with homemade onion jam ❤️😍🍔🍟 Ingredients: 4 hamburger buns – for a double portion, one larger egg is enough 30 dkg flour 1 dl lukewarm milk 2 dkg of yeast 1 tbsp sugar 50 g of yogurt 20 ml of oil 1 tsp salt 1 small egg – if it is large, beat it and half can go into the dough, the other on top For spreading: whole egg and sesame seeds Stir the yeast and then knead the dough. Let rise for 1-2 hours. Form flat cakes, then after resting for an hour, brush with whole egg and sprinkle with sesame seeds. Discharges in 20 minutes at 180 degrees. Hamburger meat: 50 dkg minced meat – room temperature Worcestershire sauce Salt, pepper, garlic powder Sliced cheese folded in four Onion jam: 2 red onions or red onions 1 tbsp brown sugar Oil 1-2 tablespoons of balsamic vinegar Little water – little can go under as it evaporates Salt to taste Boil everything except the onion, then cook it with the onion over low heat for about half an hour. Preparation in the video ❤️ #ebéd#ebédötlet#lunch#lunchtime#lunchideas#hamburger#burger#fries#frenchfries#cheese#bread#breadmaking#bun#dinner#dinnerideas#homemade#food#foodporn#foodphotography#easyrecipes#recipes#mutimiteszel#pusztuljonforyouba#foryou#foryoupage#recipesoftiktok#recipesforyou