Hozzávalók 8 nagy csigához:
360 g liszt
180 ml meleg tej
1 tojás
1 cs szárított élesztő (2,5 dkg friss)
50 g cukor
55 g puha vaj
Csipet só
Kelesztés: 1 óra
Töltelék:
60 g puha vaj
150 g barna cukor
3 ek fahéj
Tetejére:
Kb 1 dl habtejszín
Sütés: 180 fokon kb 30 perc (alsó-felső)
Karamell szósz kisebb adag (bármikor jól jöhet kávéba, sütihez stb)
75 g cukor
75 ml habtejszin (forró)
40 g vaj
Csipet só
Hagyjuk a végén feloldódni, aztán szűrjük át, majd hagyjuk hűlni, így fog sűrűsödni
Opcionálisan adhatunk hozzá almát, diót
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DPTaEoQiL3U/

 
                                     
                                    