Hozzávalók:
Hamburger zsemle 4 db – dupla adag esetén egy nagyobb tojás elég
30 dkg liszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 ek cukor
50 g joghurt
20 ml olaj
1 tk só
1 kisebb tojás – nagy esetén verjük fel és a fele mehet a tésztába, másik a tetejére
Kenéshez: egész tojás és szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztát összegyúrjuk. 1-2 órát kelesztjük. Lapos bucikat formázunk, majd fel óra pihentetés után egész tojással kenjük, szezámmaggal szórjuk. 180 fokon 20 perc alatt kisül.
Hamburger hús:
50 dkg darálthús – szobahőmérsékletű
Worcestershire szósz
Só, bors, fokhagymapor
Szeletelt sajt négybe hajtva
Hagymalekvár:
2 vöröshagyma vagy lilahagyma
1 ek barnacukor
Olaj
1-2 ek balzsamecet
Kevés víz – közben ahogy párolódik kevés mehet alá
Só ízlés szerint
A hagymát kívül minden felforralunk, majd a hagymával alacsony lángon kb fél óra alatt megfőzzük.
Elkészítés a videoban ❤️
Extra cheese homemade hamburger with homemade onion jam ❤️😍🍔🍟
Ingredients:
4 hamburger buns – for a double portion, one larger egg is enough
30 dkg flour
1 dl lukewarm milk
2 dkg of yeast
1 tbsp sugar
50 g of yogurt
20 ml of oil
1 tsp salt
1 small egg – if it is large, beat it and half can go into the dough, the other on top
For spreading: whole egg and sesame seeds
Stir the yeast and then knead the dough. Let rise for 1-2 hours. Form flat cakes, then after resting for an hour, brush with whole egg and sprinkle with sesame seeds. Discharges in 20 minutes at 180 degrees.
Hamburger meat:
50 dkg minced meat – room temperature
Worcestershire sauce
Salt, pepper, garlic powder
Sliced cheese folded in four
Onion jam:
2 red onions or red onions
1 tbsp brown sugar
Oil
1-2 tablespoons of balsamic vinegar
Little water – little can go under as it evaporates
Salt to taste
Boil everything except the onion, then cook it with the onion over low heat for about half an hour.
Preparation in the video ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/CrsuksToFxK/