A kenyér arányai: x g liszthez 60% folyadék – olaj és víz, 3% só
Az én kenyerem 300 g sima fehér liszt, 150 g langyos víz, 30 g olaj, 10 g só, 1/2 csomag szárított élesztő, pici cukor
Mindent összegyúrtam, külön nem futtattam az élesztőt. 1 órát pihentettem. Átgyúrtam és a formába tette és újabb fél órát kelesztettem. Bevágtam és a formát egy kacsa sütőbe tettem – lehet fedeles jénai is. Befújtam vízzel a kenyeret, a kacsa sütőt és a fedelet is. Fedéllel 210 fokon – légkeverés – 30 percet, majd fedő nélkül 15 percet sütöttem. Vízzel fújtam itt is.
Kedvenc kopott szilikon forma helyett sütőpapírt is használhatunk 😜
Extra crispy white bread, so beginners can easily take it 🥖❤️
Bread proportions: for x g flour, 60% liquid – oil and water, 3% salt
My bread 300g plain white flour, 150g lukewarm water, 30g oil, 10g salt, 1/2 packet of dry yeast, little sugar
I kneaded everything, I didn’t run the yeast separately. I rested for 1 hour. I kneaded it and put it in the mold and left it to rise for another half hour. I cut it and put the mold in a duck oven – it can also be a covered oven. I sprayed the bread, the duck oven and the lid with water. I baked with a lid at 210 degrees – air stirring – for 30 minutes, then without a lid for 15 minutes. I sprayed with water here as well.
You can also use baking paper instead of your favorite worn-out silicone mold 😜
Extra ropogós fehér kenyér, kezdők így bőven bevállalhatják 🥖❤️ A kenyér arányai: x g liszthez 60% folyadék – olaj és víz, 3% só Az én kenyerem 300 g sima fehér liszt, 150 g langyos víz, 30 g olaj, 10 g só, 1/2 csomag szárított élesztő, pici cukor Mindent összegyúrtam, külön nem futtattam az élesztőt. 1 órát pihentettem. Átgyúrtam és a formába tette és újabb fél órát kelesztettem. Bevágtam és a formát egy kacsa sütőbe tettem – lehet fedeles jénai is. Befújtam vízzel a kenyeret, a kacsa sütőt és a fedelet is. Fedéllel 210 fokon – légkeverés – 30 percet, majd fedő nélkül 15 percet sütöttem. Vízzel fújtam itt is. Kedvenc kopott szilikon forma helyett sütőpapírt is használhatunk 😜 Extra crispy white bread, so beginners can easily take it 🥖❤️ Bread proportions: for x g flour, 60% liquid – oil and water, 3% salt My bread 300g plain white flour, 150g lukewarm water, 30g oil, 10g salt, 1/2 packet of dry yeast, little sugar I kneaded everything, I didn’t run the yeast separately. I rested for 1 hour. I kneaded it and put it in the mold and left it to rise for another half hour. I cut it and put the mold in a duck oven – it can also be a covered oven. I sprayed the bread, the duck oven and the lid with water. I baked with a lid at 210 degrees – air stirring – for 30 minutes, then without a lid for 15 minutes. I sprayed with water here as well. You can also use baking paper instead of your favorite worn-out silicone mold 😜 #bread#breadmaking#breadbaking#sourdough#yeast#kenyér#food#foodporn#foodphotography#foodblogger#healthyrecipes#healthylifestyle#healthyfood#foodie#easyrecipes#recipes#recipeoftheday#recipevideo#crispy#mutimiteszel#mutimitsütsz#reelsinstagram#reels#video#kelttészta#instafood#comfortfood#cozy#foodblogger#lunch#breakfast#fy#fyp#foryou#foryoupage#neked#nekedbelegyen#recipesoftiktok