Kenyér

Extra ropogós fehér kenyér, kezdők így bőven bevállalhatják 🥖❤️

A kenyér arányai: x g liszthez 60% folyadék – olaj és víz, 3% só

Az én kenyerem 300 g sima fehér liszt, 150 g langyos víz, 30 g olaj, 10 g só, 1/2 csomag szárított élesztő, pici cukor

Mindent összegyúrtam, külön nem futtattam az élesztőt. 1 órát pihentettem. Átgyúrtam és a formába tette és újabb fél órát kelesztettem. Bevágtam és a formát egy kacsa sütőbe tettem – lehet fedeles jénai is. Befújtam vízzel a kenyeret, a kacsa sütőt és a fedelet is. Fedéllel 210 fokon – légkeverés – 30 percet, majd fedő nélkül 15 percet sütöttem. Vízzel fújtam itt is.

Kedvenc kopott szilikon forma helyett sütőpapírt is használhatunk 😜

Extra crispy white bread, so beginners can easily take it 🥖❤️

Bread proportions: for x g flour, 60% liquid – oil and water, 3% salt

My bread 300g plain white flour, 150g lukewarm water, 30g oil, 10g salt, 1/2 packet of dry yeast, little sugar

I kneaded everything, I didn’t run the yeast separately. I rested for 1 hour. I kneaded it and put it in the mold and left it to rise for another half hour. I cut it and put the mold in a duck oven – it can also be a covered oven. I sprayed the bread, the duck oven and the lid with water. I baked with a lid at 210 degrees – air stirring – for 30 minutes, then without a lid for 15 minutes. I sprayed with water here as well.

You can also use baking paper instead of your favorite worn-out silicone mold 😜

@bettisdailykitchen

Extra ropogós fehér kenyér, kezdők így bőven bevállalhatják 🥖❤️ A kenyér arányai: x g liszthez 60% folyadék – olaj és víz, 3% só Az én kenyerem 300 g sima fehér liszt, 150 g langyos víz, 30 g olaj, 10 g só, 1/2 csomag szárított élesztő, pici cukor Mindent összegyúrtam, külön nem futtattam az élesztőt. 1 órát pihentettem. Átgyúrtam és a formába tette és újabb fél órát kelesztettem. Bevágtam és a formát egy kacsa sütőbe tettem – lehet fedeles jénai is. Befújtam vízzel a kenyeret, a kacsa sütőt és a fedelet is. Fedéllel 210 fokon – légkeverés – 30 percet, majd fedő nélkül 15 percet sütöttem. Vízzel fújtam itt is. Kedvenc kopott szilikon forma helyett sütőpapírt is használhatunk 😜 Extra crispy white bread, so beginners can easily take it 🥖❤️ Bread proportions: for x g flour, 60% liquid – oil and water, 3% salt My bread 300g plain white flour, 150g lukewarm water, 30g oil, 10g salt, 1/2 packet of dry yeast, little sugar I kneaded everything, I didn’t run the yeast separately. I rested for 1 hour. I kneaded it and put it in the mold and left it to rise for another half hour. I cut it and put the mold in a duck oven – it can also be a covered oven. I sprayed the bread, the duck oven and the lid with water. I baked with a lid at 210 degrees – air stirring – for 30 minutes, then without a lid for 15 minutes. I sprayed with water here as well. You can also use baking paper instead of your favorite worn-out silicone mold 😜 #bread #breadmaking #breadbaking #sourdough #yeast #kenyér #food #foodporn #foodphotography #foodblogger #healthyrecipes #healthylifestyle #healthyfood #foodie #easyrecipes #recipes #recipeoftheday #recipevideo #crispy #mutimiteszel #mutimitsütsz #reelsinstagram #reels #video #kelttészta #instafood #comfortfood #cozy #foodblogger #lunch #breakfast #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbelegyen #recipesoftiktok

♬ Yummy – IFA

IG: https://www.instagram.com/p/CoFKu7wosqu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük