Hozzávalók:
300 g liszt
125 ml langyos tej
1 cs szárított élesztő
50 g cukor
50 g puha vaj
1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez – kétszer kentem, miután az első réteg megszáradt
Élesztőt felfuttatjuk, tésztát kidagasztjuk, kb 1 órát kelesztjük.
Töltelék:
80-100 g puha vaj
100 g barnacukor
1 ek fahéj
Vanília aroma/ por
3 kisebb alma reszelve, kinyomva
Sütés: 170 fokon 30 perc – légkeverés
Tipp: ha dupla adagot süttök is elég 1 cs élesztő
Elkészítés a videóban ❤️
Apple cinnamon cake 🍎
Ingredients:
300 g of flour
125 ml lukewarm milk
1 tsp dried yeast
50 g of sugar
50 g soft butter
1 egg + 1 egg yolk for the coating – I applied it twice after the first layer dried
Filling:
80-100 g soft butter
100 g of brown sugar
1 tbsp cinnamon
Vanilla aroma/ powder
3 small apples, grated and squeezed
Baking: at 170 degrees for 30 minutes – air mixing
Preparation in the video ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cx5SHn2iu_y/