Főétel

Almás fahéjas kalács 🍎

Hozzávalók:
300 g liszt
125 ml langyos tej
1 cs szárított élesztő
50 g cukor
50 g puha vaj
1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez – kétszer kentem, miután az első réteg megszáradt

Élesztőt felfuttatjuk, tésztát kidagasztjuk, kb 1 órát kelesztjük.

Töltelék:
80-100 g puha vaj
100 g barnacukor
1 ek fahéj
Vanília aroma/ por
3 kisebb alma reszelve, kinyomva

Sütés: 170 fokon 30 perc – légkeverés

Tipp: ha dupla adagot süttök is elég 1 cs élesztő

Elkészítés a videóban ❤️

Apple cinnamon cake 🍎

Ingredients:
300 g of flour
125 ml lukewarm milk
1 tsp dried yeast
50 g of sugar
50 g soft butter
1 egg + 1 egg yolk for the coating – I applied it twice after the first layer dried

Filling:
80-100 g soft butter
100 g of brown sugar
1 tbsp cinnamon
Vanilla aroma/ powder
3 small apples, grated and squeezed

Baking: at 170 degrees for 30 minutes – air mixing

Preparation in the video ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cx5SHn2iu_y/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük