Mindegyik elkészítéséhez találtok videós segítséget 🤗
Teriyaki sonka:
1,5 kg kötözött sonka – 1,5 órát főztem
100 ml víz
75 ml szójaszósz
2 ek barnacukor
1 ek rizsecet/ almaecet
Gyömbér
Fokhagymapor
1 ek keményítő pici vízzel elkeverve
Sütés: 200 fokon 10 perc, utána újra kenjük a mázzal és 170 fokon 15 perc
Medvehagymás tojáskrém:
6 főtt tojás
3 ek tejföl
1 ek torma
1-2 ek majonéz
Só, bors
Medvehagyma
Mini kalács 4 db
300 g liszt
125 ml langyos tej
30 g cukor
1/2 szárított élesztő
1 ek só
1 tojás + 1 sárgája tejjel elkeverve a kenéshez
15 g vaj
15 g olaj
Élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd többi hozzávalóval összegyúrjuk. 1-2 órát pihentetjük. Olajozott felületen formázzuk.
Sütés: 180 fokon 20p
Our Easter menu: Teriyaki ham, shallot egg cream with mini cake 🐇❤️
I found video help to make each of them 🤗
Teriyaki ham:
1.5 kg of cured ham – I cooked for 1.5 hours
100 ml of water
75 ml soy sauce
2 tbsp brown sugar
1 tbsp rice vinegar/ apple cider vinegar
Ginger
Garlic powder
1 tablespoon of starch mixed with a little water
Baking: at 200 degrees for 10 minutes, then spread again with the glaze and at 170 degrees for 15 minutes
Egg cream with shallots:
6 boiled eggs
3 tbsp sour cream
1 tbsp horseradish
1-2 tablespoons of mayonnaise
Salt pepper
Chives
4 mini cakes
300 g of flour
125 ml lukewarm milk
30 g of sugar
1/2 dried yeast
1 tbsp salt
1 egg + 1 yolk mixed with milk for spreading
15 g of butter
15 g of oil
Yeast is stirred in sugared milk, then kneaded with the other ingredients. Leave to rest for 1-2 hours. Form on an oiled surface.
Baking: at 180 degrees for 20 minutes
IG: https://www.instagram.com/p/Cq3SbMpI1Nc/