Kenyér

Imádjuk a babkát ❤️

Sokan imádjuk a babkát, most egy autentikus receptet hoztam nektek, illetve megmutatom a hajtási technikát is hozzá ❤️

Hozzávalók (2 kalácshoz):

A kelt tésztához:
55 dkg liszt
10 dkg cukor
15 g szárított élesztő
1 tk só
3 tojás
1,2 dl hideg víz
15 dkg puha vaj

A töltelékhez:
15 dkg tejcsokoládé – étcsokoládé is lehet, akkor adjunk hozzá 5 dkg porcukrot
12 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg dió, durvára vágva – mivel a kisfiam is ette én kihagytam

A sziruphoz:
25 dkg cukor
1,5 dl víz

A tésztát előző este összeállítjuk: a robotgép keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, majd hozzáadjuk a három tojást, és a vizet. Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. 5-6 percig keverjük, amíg a tészta összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott üvegtálban, lefedve, éjszakára a hűtőbe tesszük (legalább 4, de akár 12 órát is keleszthetjük). Reggelre megkel – nem fog duplájára dagadni, de nem is kell neki. Ruganyos, sűrű tésztát kell kapnunk.

Töltelékhez a vajat mikroban összeolvasztottam a csokival, majd hozzáadom a kakaót és kihűtöm.

Összeállítás a videóban ❤️ Sütés előtt pihenjen egy órát ☺️

Sütés 190 fokon 30 perc sütőpapíros kenyérformában. Közben elkészítjük a cukorszirupot, majd utána ha kisült forrón meglocsoljuk vele. Ha kihűlt szeleteljük.

Many of us love babka, now I have brought you an authentic recipe, and I will also show you the folding technique for it ❤️

Ingredients (for 2 cakes):

For the dough:
55 dkg flour
10 dkg of sugar
15 g dried yeast
1 tsp salt
3 eggs
1.2 dl cold water
15 dkg soft butter

For the filling:
15 dkg milk chocolate – it can also be dark chocolate, then add 5 dkg powdered sugar
12 dkg of butter
3 dkg unsweetened cocoa powder
10 dkg of walnuts, roughly chopped – since my little son also ate them, I left them out

For the syrup:
25 dkg of sugar
1.5 dl of water

Prepare the dough the night before: put the flour, sugar, yeast, salt in the mixing bowl of the food processor, then add the three eggs and water. Mix, then gradually add the soft butter. Mix for 5-6 minutes until the dough comes together. Shape it into a ball and put it in an oiled glass bowl, covered, in the fridge overnight (it can rise for at least 4, but up to 12 hours). He gets up in the morning – he won’t swell twice as much, but he doesn’t need to. We should get an elastic, thick dough.

For the filling, I melted the butter with the chocolate in the microwave, then added the cocoa and cooled it.

Compilation in the video ❤️

Bake at 190 degrees for 30 minutes. In the meantime, prepare the sugar syrup, then sprinkle it over when it is hot. When it has cooled down, slice it

@bettisdailykitchen

Sokan imádjuk a babkát, most egy autentikus receptet hoztam nektek, illetve megmutatom a hajtási technikát is hozzá ❤️ Hozzávalók (2 kalácshoz): A kelt tésztához: 55 dkg liszt 10 dkg cukor 15 g szárított élesztő 1 tk só 3 tojás 1,2 dl hideg víz 15 dkg puha vaj A töltelékhez: 15 dkg tejcsokoládé – étcsokoládé is lehet, akkor adjunk hozzá 5 dkg porcukrot 12 dkg vaj 3 dkg cukrozatlan kakaópor 10 dkg dió, durvára vágva – mivel a kisfiam is ette én kihagytam A sziruphoz: 25 dkg cukor 1,5 dl víz A tésztát előző este összeállítjuk: a robotgép keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, majd hozzáadjuk a három tojást, és a vizet. Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. 5-6 percig keverjük, amíg a tészta összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott üvegtálban, lefedve, éjszakára a hűtőbe tesszük (legalább 4, de akár 12 órát is keleszthetjük). Reggelre megkel – nem fog duplájára dagadni, de nem is kell neki. Ruganyos, sűrű tésztát kell kapnunk. Töltelékhez a vajat mikroban összeolvasztottam a csokival, majd hozzáadom a kakaót és kihűtöm. Összeállítás a videóban ❤️ Sütés előtt pihenjen egy órát ☺️ Sütés 190 fokon 30 perc sütőpapíros kenyérformában. Közben elkészítjük a cukorszirupot, majd utána ha kisült forrón meglocsoljuk vele. Ha kihűlt szeleteljük. 🇺🇸English in comment #babka #kalács #kelttészta #mutimiteszel #mutimitsütsz #cake #cakedecorating #cakegram #sütemény #baking #bakinglove #bread #breadmaking #dough #delicious #dessert #desserts #yummy #yummyfood #easyrecipes #recipes #baking #bakinglove #food #foodphotography #foodie #foodstagram #foodporn #healthylifestyle #healthyfood #homebaking #recipeoftheday #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #recipesoftiktok

♬ La vie en rose – Zaz

IG: https://www.instagram.com/p/Cp2ZGpLImC3/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük